به گزارش تحریریه تارنمای «النشره» لبنان در بخشی از گزارش خود نوشت: رویکرد دولت جدید آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای، عقبنشینی نیروهای آمریکا از افغانستان، کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه با هدف تمرکز بر مشکلات داخلی آمریکا و همچنین مقابله با چالش روزافزون قدرتیابی اقتصادی و نظامی چین و روسیه در عرصه جهانی بیانگر بازنگری آمریکا در سیاست این کشور در منطقه است. این تصمیم آمریکا به دلیل نتایج منفی جنگهای مستقیم و غیر مستقیم آمریکا، رژیم صهیونیستی و غرب گرفته شده است. آنها در تحقق اهداف خود در میدانها شکست خوردهاند.
به نوشته تارنمای النشره، جنگ تروریسم جهانی در به زانو در آوردن نظام سوریه با شکست روبرو شده است. واشنگتن نتوانست جریانهای مقاومت عراق را از بین ببرد و به بهانه مبارزه با داعش کنترل عراق را در دست داشته باشد. جنگ آمریکا و عربستان که یمن را ویران کرده است، نتوانست جریان انصارالله و نیروهای ملی آزادیخواه مخالف سلطه استعمار را از بین ببرد و آنها نتوانستهاند این کشور عربی که دارای جایگاه جغرافیایی راهبردی در نزدیکی دریای سرخ، بحر العرب و باب المندب است را به کنترل خود درآورند و ثروتهای نفتی و گازی آن را در اختیار داشته باشند.
آنها در جنگ سال ۲۰۰۶ علیه مقاومت لبنان با شکست روبرو شدند و تحریمها و فشارهای اقتصادی آمریکا علیه لبنان هم نتوانست معادلات سیاسی را در این کشور به سود آمریکا رقم زند. آمریکا در تسلیمسازی لبنان و منزوی کردن و محاصره مقاومت این کشور شکست خورده است و نتوانست شروط خود را برای خلع سلاح مقاومت اجرایی کند. اسرائیل هم نتوانست مقاومت را در نوار غزه از بین ببرد و مردم عربی را در فلسطین اشغالی تسلیم سازد و مساله قلسطین را از طریق طرح «معامله قرن» محو کند. آمریکا در هدف قرار دادن جایگاه و انسجام جمهوری اسلامی هم با شکست روبرو شد و ایران زیر بار شرطهای واشنگتن نرفت و درعوض تهران توانست اهداف آمریکا از تحریمها و جنگهای امنیتی را خنثی سازد و قدرتمندتر از گذشته ظاهر شود. آمریکا در اجرای طرحهای خود برای ترسیم دوباره نقشه منطقه با شکست روبرو شده است.
در بخش دیگری از گزارش تارنمای النشره میخوانیم: طبیعی است که این شکستها سبب گرفتاری سیاست آمریکا و کاهش نفوذ این کشور شده است. این موضوع پیامدهای اقتصادی و اجتماعی در آمریکا به دنبال داشته و تناقضها و تنشها به مرز انفجار رسیده است. در نتیجه چنین مسائلی دولت بایدن خود را در برابر واقعیتهای جدیدی میبیند که مجبور شده است در سیاست آمریکا در منطقه و جهان بازنگری کند تا بتواند آمریکا را تنگنا خارج سازد.
واقعیتهای جدیدی که آمریکا را به بازنگری در سیاستهای خود مجبور کرده است و موازنه قدرت در منطقه را هم به سود محور مقاومت و به زیان محور آمریکایی، صهیونیستی و حکام عربی واپسگرا رقم زده است. اکنون یک فضای راهبردی جدید رژیم صهیونیستی را در محاصره قرار داده است. نفوذ و حضور روسیه و چین افزایش یافته و در نتیجه پیروزیهای سوریه، قدرتیابی ایران و حضور نظامی و راهبردی روسیه در سوریه نظام بینالمللی چند قطبی در حال شکلگیری است. کاهش نفوذ آمریکا سبب شده بسیاری از کشورهای منطقه و جهان مخالفت خود را با هژمونی آمریکا اعلام کنند.
به نوشته النشره، نقطه عطف جهتگیریهای جدید دولت بایدن در مورد ایران رخ داده است. موافقت برای ورود به مذاکره غیرمستقیم با ایران با وساطت گروه ۱+۴ در وین برای بازگشت به توافق هستهای و برداشتن تحریمها بر مبنای توافق ۲۰۱۵ از این جمله اقدامات است. رژیم صهیونیستی هم مجبور شده است در برابر تصمیم آمریکا برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای بدون هیچ گونه شرط و شروطی تسلیم شود.
تصمیم دولت بایدن برای اعزام یک هیات رسمی آمریکایی شامل مسوولانی از وزارت دفاع، امور خارجه و دستگاه اطلاعاتی و امنیت ملی به کشورهای منطقه بیانگر ضرورت سازگار کردن پایتخت های منطقه با شرایط جدید و پایهریزی سیاستها بر اساس آن است. اقدام عربستان برای تنشزدایی با ایران و سوریه از طریق آغاز گفتوگو برای عادیسازی روابط با تهران و ارسال یک هیات عربستانی به سوریه برای مذاکره با مسوولان این کشور با هدف مقدمهسازی برای از سرگیری روابط و گشایش سفارتخانه عربستان در سوریه بیانگر این رویکرد آمریکا است.
تحولات منطقه بیانگر سازگاری عربستان و آمریکا با موازنه جدید قدرت در منطقه می باشد که به سود کشورهای محور مقاومت رقم خورده و آنها را تسلیم کرده است.
پایان/
نظر شما